Overdose - a veretlen 11
Bobby visszatér avagy a Fischer-rejtély
32 figura - a sakk regénye
Zsokékrul - a lóverseny regénye
Ír úr avagy búcsú a kabarétól
A kék mauritius
Hét és fél
Hetedik
Fülig Jimmy kiadott és kiadatlan levelei
Korábbi kötetek
 
 
Ez a könyv az 1998-ban megjelent kötet változó utánnyomása. Azóta ugyanis négy év telt el, nem is akármilyen. Így természetesen az Orbán-korszakról szóló, meglehetősen hosszú pótlevél sem hiányozhat a végéről.

A címlap talán már sejteti, hogy lesz egy-két vadonatúj pofon benne, de talán a régi levelek sem érdektelenek, hiszen hazánk történetének több mint ezer évét ölelik át. Ön bizonyára úgy tudja, hogy Rejtő Jelnő, alias P. Howard, munkaszolgálatosként, a szörnyű orosz télben lelte halálát. Ez szerencsére nincs így, egy Lavrentyíj Beríja nevű jóembernek köszönhetően ma is kitűnő egészségnek örvend a szibériai Barguzinban, az utolsó utáni magyar hadifgolyként, gyakran összejőve kétezer kilométerre lakó szomszédjával, Van Petroviccsal, akivel ilyenkor szimbólázni szokott. Tőle tudta meg, hogy egykori hőse, Fülig Jimmy hazatelepült, és akárcsak a sakkozó Bobby Fischer (nem azonos a Hobo Fischerrel), Pesten tengeti öreg napjait. Sőt, továbbra is levelez egykori váltótársával, San Antonio főherceggel, a Boldogság szigetek uralkodójával.

Pjotr Howard engem bízott meg e levelek közreadásával, Czkit pedig az illusztrálásukkal, ám bizonyos magyarázatokkal láttam el őket a kötet végén, próbálván megfejteni, mikor kire gondolhatott. Tévézés után, lefekvés előtt egy szem bőven elég belőle, de előtte az olvasó felrázandó.
Farkasházy Tivadar
 
 
Vásárlás (webáruházak)
Alexandra online
Bookline
Fókusz online
Libri
Líra Könyvklub
Móró Könyváruház
Könyv adatlap
Megjelenés éve: 2002
Oldalszám: 184
Illusztrációk: Czki
Ára: 1999 Ft
ISBN: 963-9283-68-1
Kiadó: Glória Kiadó
Hasznos linkek
Rejtő Jenő - wikipedia
Rejtő Jenő linkgyűjtemény
Utcát, szobrot Rejtő Jenőnek

Rejtő Jenő művei a Magyar Elektronikus Könyvtárban
Minden jog fenntartva! Előzetes írásos hozzájárulás nélkül tilos a honlap tartalmának másolása, sokszorosítása, részben vagy egészben történő nyilvános közlése. © Farkasházy Tivadar 1987-2008